Wat verstaan we onder deurbeslag?

In deze tekst gaan we de volgende vraag beantwoorden: Wat verstaan we onder deurbeslag? Voor een hoop mensen is het namelijk vrij onduidelijk wat deurbeslag is. Wanneer je naar de naam kijkt, kun je er waarschijnlijk wijs uit worden dat het iets te maken heeft met een deur, maar verder heeft beslag eigenlijk niets te maken met wat het daadwerkelijk is. We gaan in deze tekst dus vooral kijken wat deurbeslag precies is en wat er allemaal onder deurbeslag valt qua categorie├źn.

Wat verstaan we onder deurbeslag?

Onder deurbeslag wordt eigenlijk alles benoemd wat te maken heeft met een deur. We bedoelen dan niet het kozijn of bijvoorbeeld een ruitje wat in de deur zit, maar alles waarmee de deur vastgemaakt wordt in het kozijn en alles waarmee je de deur kan sluiten. Denk hierbij dus aan de hendel die je gebruikt om de deur open te maken, de scharnieren waarmee de deur bevestigd zit aan het kozijn en natuurlijk het slot waarmee je de deur op slot kunt draaien. Al deze onderdelen van de deur bij elkaar noemen we dus deurbeslag, maar wat is precies het belang van deurbeslag?

Uiteraard is deurbeslag vooral belangrijk om de deur te bevestigen. De scharnieren zijn bijvoorbeeld nodig zodat de deur netjes open en dicht kan bewegen. Kapotte scharnieren betekent dat de deur ook niet goed kan openen en kan sluiten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de deurkruk. Zonder deurkruk wordt het ontzettend lastig om de deur gewoon open te kunnen maken. Het is dus belangrijk dat er een deurkruk aanwezig is.

Beveiliging

Uiteraard komt er ook nog een stukje beveiliging bij kijken. Zo valt een slot dus ook onder het deurbeslag. Deurbeslag is natuurlijk niet alleen voor de binnendeuren, maar is ook juist heel belangrijk voor de buitendeuren. Een goed slot is uiteraard nodig wanneer je het huis wil beschermen tegen indringers van buitenaf. Met die reden is het dus belangrijk om te weten dat deurbeslag ook heel belangrijk is om de boel te beveiligen.

Interieur

Als laatste valt deurbeslag natuurlijk ook gewoon onder het interieur. Een deurkruk en de scharnieren zullen zichtbaar zijn en daarom ook zeker bij het interieur passen. Het is natuurlijk hartstikke gaaf wanneer je een industrieel interieur hebt, om hierbij ook een bijpassende deurklink te hebben en bijpassende scharnieren te hebben. Het is uiteraard niet zo belangrijk als het slot wat je nodig hebt om de deur te beveiligen, maar dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om hier iets mee te doen. Kortom, alles wat gebruikt wordt om een deur vast te maken, valt onder de categorie deurbeslag en is daarom ook belangrijk voor de deuren in huis en natuurlijk buitenshuis.
Bron: in2meubels.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *