3 tips voor en senioren verhuizing

Ouderen hebben waarschijnlijk jaren, al dan niet decennia, gewoond in hun huis. Helaas is het huis te groot geworden en moet er verhuisd worden naar een kleiner huis, appartement of verzorgingstehuis. Het verhuizen van ouderen vergt niet alleen fysieke kracht, maar er moet ook rekening gehouden met de emoties met de verhuizende. Ze gaan ergens anders heen na al die jaren. Bevalt het wel? Beschadigd de boekenkast tijdens de verhuizing? Er komt veel bij kijken en daarom geven wij drie tips.

Creëer structuur

Een verhuis vergt veel structuur en planning. Een degelijke plan van aanpak zijn handvaten voor senioren tijdens de verhuizing. In het plan, kun je bijvoorbeeld opstellen wie wat doet en wat er allemaal moet gebeuren. Sommige ouderen zijn niet altijd meer in staat alles zelf te verhuizen en/ of in te pakken. Daarom is het belangrijk niet te vergeten, ook de inboedel mee te nemen in het plan.

Verhuizen naar een kleinere woning 

De meeste ouderen verhuizen naar een kleiner huis, appartement of bejaardentehuis. Dit zijn vrijwel altijd kleinere ruimten en dat betekent ook dat sommige meubels of spullen niet meegenomen kunnen worden. Daarom is het een goed idee om te kijken welke meubels en spullen echt mee moeten met de verhuis. Misschien is er wel een familielid dat net gaat verhuizen en nog extra spullen nodig heeft. Zo blijven de spullen toch nog in de familie!

Bel een extern bedrijf 

De meeste mensen hebben een erg druk leven. Ze werken fulltime, hebben (jonge) kinderen of wonen ver weg. In dit soort gevallen is het een idee om een extern bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verhuizen van senioren. Zij kunnen vaak niet alleen de spullen verhuizen, zij nemen ook de tijd om alle emoties van de oudere een plekje te laten geven. Daarnaast kunnen zij  vaak alle meubels opnieuw monteren én sluiten ook de elektrische apparaten aan. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *