Klustrap

Een dergelijke trap voor klusjes in het huishouden en onderneming is eigenlijk onmisbaar er zijn in of rondom het huis of in het kantoor altijd plekken waar je moeilijk bijkomt en dan biedt een van de borders trappen van Rolsteiger.net de oplossing. Zij hebben verschillende in de juiste maat voor de klus en uiteraard voldoen alle trappen ook aan de veiligheidseisen.

Veiligheidseisen

Of je nu aan het verven bent, schoonmaken, lampen ophangen of de ramen aan het lappen bent. Veiligheid is het belangrijkste. De trap moet stabiel staan en voldoende steun bieden zodat jij je ook veilig voelt en stabiel kunt werken.

Welke trap is het meest geschikt?

Klusjes trappen zijn verkrijgbaar in de verschillende hoogtes. De kleinste trappen hebben een hoogte van 1 meter en de grootste zijn 3,5 meter hoog en hebben een werkhoogte van 5 meter. De werkhoogte is altijd 1,5 meter hoger dan de stahoogte. De trappen zijn variĆ«rend verkrijgbaar van 2 tot 14 treden. Kleine trappen zijn handig voor spullen die in de bovenste plank van de kast liggen of misschien zit er stof op een schilderij die aan de muur hangt. Voor hogere klussen, zijn andere trappen hogere trappen weer handig. 

Veilig gebruik

Tijdens het klussen is het belangrijk dat alles zo veilig mogelijk gebeurt. Let hierbij op de ondergrond die moet stevig en van gelijke hoogte zijn. De trap mag niet meer dan een halve meter van de klus afstaan, anders gaat men naar voren hangen en dat vergroot de valkans en de laatste tip is om nooit met meerdere tegelijk de trap te gebruiken, maar dat is logisch. 

Door op een verantwoorde manier van de trap gebruik te maken, heb je nog minstens 10 jaar plezier van de trap! Zijn de trappen toch te kort en bent u altijd werkzaam op grote hoogte dan raden wij je aan om een rolsteiger aan te schaffen. Een rolsteiger haalt de grote hoogte en daarbij is werken op een rolsteiger een stuk veiliger dan op een trap. Nog een voordeel van een rolsteiger in vergelijking met een trap of ladder is dat er ruimte is voor het gereedschap op het werkplatform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *