Klusadvies nodig? Vraag het aan een loodgietersbedrijf!

Is jouw afvoer verstopt en lukt het deblokkeren niet met een zuiger? Dan zou je het beste de loodgieter kunnen bellen en vragen wat je in zo een situatie moet doen. Geloof ons! De loodgieter geeft de beste klusadviezen, dan de filmpjes op YouTube. Omdat de loodgieter eerst naar jouw situatie luistert voordat hij een antwoord geeft, terwijl de filmpjes op YouTube vanuit een andere situatie zijn gemaakt. En je zal nooit een instructie filmpje vinden die precies past bij jouw situatie. Daarom is het goed dat je een loodgietersbedrijf vraagt naar klusadvies.

Waarom moet je klusadvies vragen aan een loodgieter?

Wanneer je het advies van een loodgieter negeert, kan dit leiden tot een uiterst ongewenste situatie in jouw huis. Loodgieters zijn getraind in elke situatie die zich voordoet, daarom weten ze welke aanpak het beste is in jouw situatie. De meeste hebben ook ervaring bovenop hun training, die hen heeft laten zien wat wel en niet werkt. Het betekent niet dat je het niet zelf mag proberen, maar vraag om adviezen en tips, zodat je jouw problemen en kosten niet onnodig verhoogt.

Enkele klusadviezen van de loodgieter

Afvoer

Giet geen vetten of bakolie in de afvoer – ze zullen uitharden in de pijpen en klompen veroorzaken. Zorg ervoor dat alle afvoeren zeven hebben om te voorkomen dat haar, zeep en vuil de afvoerleidingen verstoppen.

Gebruik een vacuüm

Gebruik een vacuüm om harde voorwerpen te verwijderen. Wanneer een hard voorwerp zoals een tandenborstel, kam of speelgoed een toilet of afvoer gaat, is een zuiger misschien niet de oplossing – het kan de obstructie alleen dieper duwen. Zuig in plaats daarvan het water en de obstructie uit met een natte/ droge vacuüm, die je in alle winkels kunt kopen.

Loodgieter tape

Loodgieterstape is een essentieel materiaal voor het voorkomen van lekken bij leidingen met schroefdraad. Het wordt Teflon-tape genoemd (hoewel het niet is gemaakt met materiaal van het merk Teflon), is loodgieterstape een dunne witte tape die je om draden op buizen en fittingen wikkelt voordat je de onderdelen in elkaar draait. Het voegt een beetje smeermiddel toe om het inrijgen te helpen en helpt ook de verbinding af te dichten om lekken te voorkomen. Teflon is zijdeachtig van textuur en wordt verkocht in kleine rollen.

Lekkende kraan

Het meest voorkomende loodgietersprobleem is waarschijnlijk dat van een lekkende kraan. Deze kunnen ook worden veroorzaakt door het dragen van een beluchter, maar kunnen ook wijzen op de noodzaak om een sluitring, rubberen afdichting of een o-ring te vervangen. Dit zijn allemaal producten die je in alle winkels voor bijna niets te vinden zijn en gemakkelijk vervangen worden door een beginnende doe-het-zelver.

Lage waterdruk

Als je een lagere waterdruk ervaart, is dit waarschijnlijk vanwege een van deze drie dingen: een lekkende kraan, verstopte beluchters of een verstopping in leidingen. Die zijn allemaal basisproblemen die zich voor kunnen doen en zijn gemakkelijk op te lossen. Je kunt ze zelf doen zonder professionele hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *