Waarvoor gebruik je betonbielzen?

Betonbielzen, wat zijn dat nou eigenlijk? En waar gebruik je ze voor? In deze blog wordt het allemaal uitgelegd!

Wat is het?

Een betonbiels is een betonnen blok en is geschikt voor vele toepassingen. Deze blokken zijn breder en platter dan de meeste muurelementen. Het is niet gebruiken om betonbielzen veel te gebruiken voor het stapelen hierdoor. Wél zijn ze erg handig voor het aanleggen van één laag om een rand te creëren of een afscheiding. Voor een verhoogde border of een muur is het handiger om muurelementen of stapelblokken te gebruiken. 

Wat kun je ermee? 

Maar wat kun je dan met zo’n betonbiels? Zoals eerder genoemd is het dus niet verstandig om er een muur van te bouwen of een verhoogde border. Er zijn nog verschillende manieren hoe je een betonbiels kunt inzetten: 

  • Border: Je kunt er geen verhoogde border mee maken, maar een gewone border is prima te maken met een betonbiels!
  • Vijverrand: Voor een vijverrand gebruik je vaak al maar 1 laag, daarom is het ook ideaal om hiervoor betonbielzen te gebruiken. 
  • Randafwerking: Je kunt gemakkelijk randen afwerken met een betonbiels, dit geeft een mooie uitstraling. 
  • Plantenbak: Het is gemakkelijk om te gebruiken om plantenbakken te maken. Natuurlijk niet al te hoge plantenbakken. 

Hoe gebruik je ze?

Het gebruiken van de betonbielzen is heel simpel. Bepaal waar je de betonbielzen wilt aanleggen en zorg dat deze ruimte leeg is. Graaf een kleine geul uit en plaats de eerste laag hierin. Wil je maar één laag? Dan ben je al klaar! Wil je toch een tweede laag aanleggen? Dan is het verstandig om wat steenlijm erbij te halen en dan kun je de betonbielzen gewoon stapelen op elkaar met wat steenlijm er tussen.

Zorg er wel voor dat je bij het aanleggen gebruik maakt van handschoenen en een schepje. Je wilt natuurlijk niet dat je handen helemaal onder de lijm komen te zitten.  

Andere opties

Wil je liever iets anders gebruiken dan betonbielzen? Dan kun je kiezen voor muurelementen of stapelblokken. Deze kun je vinden in natuursteen en beton. Met deze producten heb je net wat meer mogelijkheden dan met een betonbiels. Zo kun je dus ook een muurtje maken of verhoogde borders. Ook kun je hier hoge borderbakken mee maken. 

Deze producten gebruik je precies hetzelfde als bij de betonbielzen. Als er sprake is van stapelen dan is steenlijm nodig om ervoor te zorgen dat de blokken goed op elkaar blijven zitten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *