Raambekleding zonder lijmlaag? Wij hebben de oplossing!

Wil jij graag je ramen opfleuren maar wil je hier geen raamfolie met een lijmlaag voor gebruiken? Dan hebben wij een oplossing gevonden namelijk statisch raamfolie!

De voordelen van statische raamfolie

Het verschil tussen normaal raamfolie en statisch raamfolie is dat er bij de normale variant een lijmlaag gebruikt wordt. De folie plakt door de lijmlaag aan het raam dit wordt ook wel zelfklevend raamfolie genoemd. Statische raamfolie plakt door middel van statische elektriciteit. Hierdoor is het folie gemakkelijker te plakken en te corrigeren. Je kunt namelijk nog even een stukje loshalen als je dit niet mooi geplakt vindt zitten. Ook is de statische variant vele malen dikker en steviger dan het zelfklevende.

Wat ook een groot voordeel is is dat de statische folie herbruikbaar is. Zorg bij het opbergen dat de folie in een doos of koker zit. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het folie stofvrij blijft. Is dit niet het geval? Dan heb je een kans dat de folie niet meer mooi opgeplakt kan worden door alle stofdeeltjes.

Hoe aan te brengen?

Nu is natuurlijk de vraag hoe breng je de folie aan? Hieronder zullen wij de stappen doorlopen hoe de folie bevestigt moet worden.

1: Opmeten

Voordat je begint meet je altijd eerst het raam op. Als je de maten hebt opgenomen ga je het folie op maat snijden. Houd 1 á 2 centimeter breder aan bij het afsnijden. Dit kun je uiteindelijk wegsnijden met een scherp mesje.

2: Schoonmaken

Voordat je gaat plakken zorg je dat het raam goed schoon en vetvrij is gemaakt. Je kunt het raam met warm water en een druppel afwasmiddel ontvetten.

3: Plakken

Maak het raam eerst goed nat met de plantenspuit, hierdoor kan de folie nog verschoven worden tijdens het aanbrengen.

4: Beschermlaag deels verwijderen

Trek niet het hele schutvel in één keer eraf! Begin met ongeveer 10 centimeter. Het schutvel is gemakkelijk te verwijderen door op het folie en schutvel een plakbandje te plakken. Druk dit goed aan en haal de plakbandjes dan los. Terwijl je dit doet komt het schutvel los.

5: Aanbrengen

Het handigste is om te beginnen met plakken in een hoek. Zorg dat het folie strak tegen het raam komt. Het aanbrengen is eenvoudig, maar wel een secuur werkje. Bij voorkeur kun je het beter met zijn tweeën aanbrengen.

6: Overtollig water wegvegen

Is het folie naar wens aangebracht? Dan is het tijd om het overtollige water te verwijderen. Strijk met een rakel en theedoek over het folie vanuit het midden naar de zijkanten.

7: Afwerking

Als je in het begin 1 á 2 centimeter breder heeft afgesneden is dit het moment om dit af te werken. Je kunt het te veel aan folie gemakkelijk afsnijden met een scherp Stanleymesje. Nu ben je klaar met het plakken en kun je genieten van het resultaat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *