Ervaren schilder inschakelen

Zijn de deuren en kozijnen van jouw woning toe aan een nieuw likje verf? Dan kan je dit natuurlijk zelf doen, maar het is in de meeste gevallen beter om een ervaren schilder in te schakelen. Hij of zij weet precies hoe hij jouw deuren en kozijnen het beste kan voorzien van een goede en mooie laag verf die lang mee zal gaan.

Offerte opvragen

Als jij een schilder in wilt huren, is het verstandig om hem of haar eerst een keer bij jou thuis uit te nodigen. De schilder kan dan bekijken wat de staat van jouw kozijnen en deuren is. Hij of zij kan dan een inschatting maken over wat er nodig is om jouw deuren en kozijnen weer optimaal te beschermen en netjes te maken. Je kunt dan aan bespreken welke kleur je op de deuren en kozijnen wilt. Tevens zal de schilder bespreken wat voor verf hij of zij zal gebruiken. Daarna kan de schilder een offerte maken. Deze ontvang je meestal binnen enkele dagen. Als je akkoord gaat, zal er een startdatum afgesproken worden.

Schilder aan het werk

Als de schilder bij jou thuis aan het werk gaat, kan je er voor kiezen om thuis te zijn. Dit is echter niet perse nodig. Als je er voor zorgt dat de ramen en deuren open kunnen, kan de schilder zelfstandig aan het werk. Toch kiezen veel mensen er voor om op die dagen thuis te zijn. Dit is natuurlijk ook wel begrijpelijk, want je kent de schilder verder niet goed en hij of zij zou in principe jouw huis in kunnen. Een schilder is erg professioneel en dus te vertrouwen, dus het is geen probleem als je hem of haar toch alleen bij jou thuis laat.

Goed werk heeft tijd nodig

Het is veel werk om jouw deuren en kozijnen goed te schilderen. Er moet bijvoorbeeld goed geschuurd worden en oneffenheden moeten verwijderd of opgevuld worden. Pas als alles goed schoon, glad en droog is, kan er geschilderd worden. Soms is een laag verf voldoende, maar soms moeten er ook meerdere lagen verf op een deur of kozijn. Hoe meer lagen, hoe meer werk en dus hoe duurder het zal zijn. Als jouw hele huis geschilderd moet worden, zal dit dus enkele dagen werk zijn.

Garagedeur en regenpijpen

Vroeger werden alleen raamkozijnen en deuren geschilderd. Tegenwoordig zie je ook dat de garagedeur en regenpijpen geschilderd worden. Deze worden allemaal in dezelfde kleur geverfd wat leidt tot een mooi geheel.

Garantie

Als de schilder klaar is, heb je meestal garantie op het schilderwerk. Hoeveel jaar dit is, dat is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de kwaliteit van de verf ook een grote rol. Vaak heb je twee tot vijf jaar garantie, maar doordat de kwaliteit van de verf steeds beter wordt, wordt de garantieperiode ook steeds langer. Sommige merken verf geven zelfs aan dat de verf tot tien jaar goed blijft.

Succes met het kiezen van de juiste schilder en alvast veel plezier van jouw mooi geschilderde huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *