Hoe kies ik de juiste haagsoort?

Wanneer u online of bij een willekeurig tuincentrum gaat kijken naar de verschillende haagsoorten in het assortiment raakt u waarschijnlijk snel de weg kwijt. Er zijn veel verschillende haagsoorten die ook weer onder te verdelen zijn in verschillende haagplanten. Toch hoeft uw zoektocht niet zo ingewikkeld te zijn als u aanvankelijk misschien zou denken. Integendeel, als u weet waar u naar zoekt, heeft u de juiste haag zo gevonden. Om u te helpen bij het vinden van de juiste haagsoort hebben wij dit blogartikel voor u geschreven. Lees snel verder en leer hoe u de juiste haagsoort kunt kiezen.

Wat is de functie van de haag?

Wanneer u een haag wilt planten doet u dit met een reden. Wat deze reden precies is, is erg belangrijk voor het kiezen van de juiste haagsoort. In veel gevallen wordt gekozen voor een haag om als tuinafscheiding te fungeren. In dat geval wilt u dat de haag dicht is, om optimale beschutting en privacy te garanderen. Maar een haag hoeft niet altijd te dienen als zichtblokkerende tuinafscheiding. Een lage haag in de voortuin bakent uw tuintje af, zonder het zicht te blokkeren. In een grote tuin worden hagen gebruikt om de ruimtes op te breken. In dat geval hoeft een haag ook niet volledig dicht te zijn. In dat geval kan een haag met open structuur ook aan uw wensen voldoen.

Welke wensen heeft u?

Nu u weet wat de functie van uw haag is, kunt u gaan nadenken over uw specifieke wensen. Houdt u van grote groene bladeren of bent u meer van de naalden? En wilt u per se een groenblijvende haag, of is het niet erg als de planten in de winter kaler worden? Bepaal welke kleur uw haag moet zijn en of u een haag met bloemen of bessen wilt, of juist niet. Met deze informatie voor handen kunt u veel gerichter gaan zoeken naar de juiste haagsoort. Uiteraard kunt u ook altijd terecht bij een kweker of tuincentrum om meer te weten te komen over de verschillende haagsoorten.

Enkele aanraders

Wanneer uw zoektocht naar de perfecte haagsoort begint, zult u misschien nog niet goed weten waar u moet beginnen met zoeken. Gelukkig zijn wij zo vriendelijk geweest om enkele aanbevelingen te doen. De populairste haagsoorten zijn de taxus, laurier en conifeer. Hoewel deze haagsoorten weer onder te verdelen zijn in verschillende haagplanten weet u bij deze drie categorie├źn in ieder geval dat uw haag gezond en groen blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *