Wat zijn Betonlateien?

Betonlateien zijn balken of ook wel draagconstructies die gebruikt worden boven een muuropening of sparing om de belasting boven de muuropening op te vangen. Je kunt ze ook wel draagstenen of draagbalken noemen. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden boven een raamkozijn of boven een deuropening. De betonlateien kunnen zowel in de binnenmuur als de buitenmuur worden geplaatst. Door de betonlateien voorkom je scheurvorming in de muren of in het stucwerk. Beton is een erg sterk en duurzaam materiaal waardoor het dus ideaal is voor lateien. De lateien zijn gemaakt van gewapend beton en zijn dus slijtvast en erg sterk. Ze zorgen voor een stevige constructie die bij vele woningprojecten kan worden toegepast.

De maat van de betonnen lateien

Het is erg belangrijk dat je de juiste maat kiest. Hiermee zorg je dat je de juiste spanningsopvang realiseert. Bij bijvoorbeeld een overspanning van 200 millimeter moet de oplegging minimaal 150 millimeter zijn. Bij overspanningen die boven de 2000 millimeter zijn geldt dat je een minimale oplegging van 200 millimeter hebt. Mocht je niet zeker weten welke lengte jij nodig hebt dan is het raadzaam om advies te vragen bij de ervaren medewerkers van Betongoed. Die kunnen jou helpen met het bepalen van de lengte en kunnen ook advies geven hoe je de betonlateien gebruikt. Als je eenmaal weet welke betonlateien je nodig hebt dan kun je ze via de website van Betongoed eenvoudig bestellen. Betongoed levert de betonlateien snel aan je deur. Als je voor 12 uur ’s middags besteld kunnen ze de volgende dag al in huis zijn.

Betonlateien kopen

De Betonlateien bij Betongoed kunnen vooral gebruikt worden bij schoonwerk. Dit zijn dus bouwwerkzaamheden waarbij de betonlateien in zicht blijven en je ze laat samenvoegen met het metselwerk. Sommige uitvoeringen die Betongoed verkoopt zijn voorzien van een waterhol. Dit is een gleuf aan de onderzijde van de betonlatei. Hiermee kun je het regenwater netjes van de gevel laten afvoeren en zorg je ervoor dat het water niet over de muren loopt. Je voorkomt hiermee aantasting en zo gaat je muur langer mee. Verder kun je kiezen tussen verschillende lengtes en breedtes. Zo zijn er bijvoorbeeld betonlateien van 140, 200 en 300 centimeter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *