Wat is renovlies behang en wat zijn de voordelen?

Bent u bezig met het renoveren van uw woning en bent u op zoek naar een mogelijkheid om oud stucwerk te kunnen herstellen? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het zogenaamde renovlies behang. Door gebruik te maken van renovlies wordt er namelijk voor gezorgd dat uw oudere muren er terug helemaal als nieuw uitzien. Dit bovendien ook nog eens zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen en grote investeringen voor moet uitvoeren. Bent u ook wel geïnteresseerd in het gebruik van renovlies behang voor uw renovatieproject? Aarzel dan geen moment langer en maak op deze pagina snel kennis met de interessante voordelen die aan renovlies behang zijn verbonden!

Kennismaking met renovlies behang 

De kans is bijzonder groot dat u nog niet weet wat renovlies behang precies is. Het betreft hier een uitstekende mogelijkheid om verouderde muren een tweede leven te geven. Renovlies is eigenlijk overschilderbaar behang welke op de markt verkrijgbaar is in tal van uiteenlopende diktes. Vaak wordt ze bestempeld als een modern alternatief voor glasvezelbehang waardoor er witte, egale wanden tot stand kunnen komen. In het merendeel van de gevallen wordt er gebruik gemaakt van renovatievlies zonder structuur. Dit betekent evenwel absoluut niet dat er geen uitvoeringen verkrijgbaar zijn met diverse prints, integendeel. 

Over welke eigenschappen beschikt renovlies behang? 

Renovlies kan worden aangebracht op elke wand welke behangklaar is gemaakt. Door gebruik te maken van renovlies zult u kunnen vaststellen dat niet alleen kleine gaatjes, maar ook scheurtjes evenals andere oneffenheden moeiteloos kunnen worden weggestopt. Is er sprake van bultjes op de muur? In dat geval doet u er wel steeds goed aan om deze eerst even weg te schuren. Heeft u ervoor gekozen om een muur te renoveren met renovlies? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het eindresultaat niet te onderscheiden zal zijn van een afwerking met stucwerk. Bovendien kunt u altijd rekenen op een volledig gladde afwerking welke zonder probleem kan worden overschilderd.

Keuze tussen renovlies behang of glasvezelbehang 

De manier waarop we een woning vandaag de dag renoveren verschilt doorgaans sterk in vergelijking met vroeger. In het verleden werd er dan ook doorgaans automatisch voor gekozen om bij een woning renoveren gebruik te maken van glasvezelbehang. Dit type van behang is verkrijgbaar in verschillende structuren en kan bovendien moeiteloos worden overschilderd. Dit gezegd zijnde is het zo dat het gebruik van glasvezelbehang ook een aantal niet onbelangrijke nadelen met zich meebracht. Zo is het vrij moeilijk aan te brengen en gebeurde het niet zelden dat de vakman geconfronteerd werd met allergische reacties. Bovendien is glasvezelbehang in het geheel niet milieuvriendelijk. 

Bovenstaande nadelen hebben ervoor gezorgd dat vooral het renovlies behang door de jaren heen sterk aan populariteit heeft gewonnen. Dit ten nadele van het glasvezelbehang. Voor renovlies geldt namelijk niet alleen dat ze veel eenvoudiger aan te brengen is, daarnaast is er ook nog eens sprake van een aanzienlijk betere hechting. Nog een niet onbelangrijk voordeel is terug te vinden in het feit dat renovlies heel wat milieuvriendelijker is in vergelijking met glasvezelbehang. Niet voor niets kiezen heel wat professionele schilders tegenwoordig dan ook resoluut voor renovlies behang bij renovatieprojecten.Floorplaza is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het aanbrengen van renovlies behang en heeft diverse klanten blij kunnen maken met hun gewenste renovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *