Wat maakt houten jaloezieën nu precies zo interessant?

Nog steeds is het zo dat het merendeel van de mensen die van plan zijn om raamdecoratie te laten plaatsen in hun woning ervoor kiezen om gebruik te maken van jaloezieën. Niet zelden wordt er in dit geval ook de voorkeur gegeven aan houten jaloezieën. Deze jaloezieën zijn zoals de naam reeds laat vermoeden gemaakt van hout en kenmerken zich door heel wat verschillende voordelen. Ben jij ook wel benieuwd naar welke voordelen het gebruik van houten jaloezieën precies met zich meebrengt? Dan is het zonder meer de moeite waard om even stil te blijven staan bij de informatie zoals hieronder aangegeven.

Een prachtige, natuurlijke uitstraling 

Het eerste voordeel dat is verbonden aan houten jaloezieën heeft betrekking tot het feit dat ze er natuurlijk gewoon erg warm en gezellig uitzien. Houten jaloezieën zijn uiteraard vervaardigd uit natuurlijke materialen en dat merk je. Voor heel veel mensen is het vooral belangrijk dat hun interieur over zo’n gezellig mogelijke uitstraling beschikt. Geldt dat ook voor jou? Dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het soort jaloezie waar je gebruik van maakt daar een niet onbelangrijke bijdrage aan kan leveren. Kies je voor aluminium jaloezieën? Dan kies je uiteraard voor een compleet andere uitstraling dan wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van jaloezieën die zijn gemaakt van hout. 

Houten jaloezieën beschikken over een scherp prijskaartje 

Een tweede voordeel dat is verbonden aan houten jaloezieën heeft te maken met het prijskaartje. Raamdecoratie staat er in de praktijk om bekend vaak een behoorlijke euro te kosten. Dat geldt zeker ook voor jaloezieën, alleen zijn deze doorgaans nog vrij voordelig in huis te halen. Kies je niet alleen maar voor jaloezieën, maar wel voor houten exemplaren? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat ook deze keuze de kostprijs alleen maar verder zal drukken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, indien je op zoek bent naar een budgetvriendelijke oplossing voor het (laten) plaatsen van raamdecoratie in je huis is het zeker en vast de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van houten jaloezieën. 

Realiseer een prachtige lichtinval in je woning 

Door gebruik te maken van houten jaloezieën kan ervoor worden gezorgd dat er een prachtige lichtinval in huis kan worden gerealiseerd. Jaloezieën maken het in de praktijk dan ook mogelijk om de lichtinval volledig naar eigen wens bij te sturen. Wil jij graag dat er slechts een klein beetje licht naar binnen valt in de woning of wil je net tijdens de winter dat de zonnestralen bijdragen aan het opwarmen van de woning? In beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van houten jaloezieën daar haar steentje aan bij kunnen dragen. 

Houten jaloezieën hebben een sterk isolerende functie 

Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat onze woning zo goed mogelijk haar warme lucht weet vast te houden. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kunnen we op deze manier de verdere opwarming van onze planeet een halt toeroepen. Daarnaast is het echter ook zo dat het inperken van het warmteverlies een mooie, extra financiële meerwaarde met zich mee kan brengen. Waarom we dit nu precies vertellen? Omdat houten jaloezieën eveneens bekend staan omwille van hun uitstekende thermische isolatie. Ook dit is zeker en vast een interessant voordeel welke is verbonden aan jaloezieën die zijn gemaakt van hout. 

Zowel standaard exemplaren als maatwerk zijn mogelijk

Voordat je bepaalde houten jaloezieën gaat bestellen zal je uiteraard een goed beeld willen hebben van het volledige aanbod dat op de markt is terug te vinden. In eerste instantie kan je dan ook kiezen voor het gebruik van standaard jaloezieën van hout. Deze jaloezieën zijn te koop met uiteenlopende lamelbreedtes. Het gaat hierbij onder meer om de volgende: 

  • 25 mm; 
  • 35 mm;
  • 50 mm;
  • 65 mm;
  • 68 mm; 
  • 70 mm;
  • 75 mm;

Beschikken de ramen in je woning over standaard afmetingen? Wil je er bovendien zeker van zijn dat je raamdecoratie niet met onnodig veel geld wegloopt? In dat geval is het altijd een goed idee om de voorkeur te geven aan het gebruik van standaard, houten jaloezieën. Zo krijg je de beschikking over scherp geprijsde raamdecoratie welke toch perfect alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. 

Bovenstaande klinkt natuurlijk razend interessant, maar helaas behoort dit niet altijd tot de mogelijkheden. Wat namelijk wanneer u in huis over raampartijen met afwijkende afmetingen beschikt? In dat geval is het doorgaans een must om te kiezen voor op maat gemaakte houten jaloezieën. Deze zijn dan wel iets duurder, ze worden wel volledig op maat gemaakt zodat ze perfect aansluiten op het raam waarvoor ze zijn aangekocht. Op deze manier kan er alsnog een optimaal eindresultaat worden gegarandeerd. 

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

Hoe interessant houten jaloezieën in de praktijk ook mogen zijn, het spreekt voor zich dat je ook altijd rekening dient te houden met bepaalde nadelen die eraan verbonden zijn. In eerste instantie is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat houten jaloezieën niet zomaar in elke ruimte in huis kunnen worden geïntegreerd. In het bijzonder voor vochtige ruimtes zoals met name de badkamer en de keuken geldt dat houten jaloezieën niet zijn aan te raden, integendeel. De vochtige omstandigheden kunnen er namelijk voor zorgen dat het hout gaat rotten. Dit uiteraard met alle vervelende gevolgen van dien. 

Een ander nadeel waarvan sprake is bij het gebruik van houten jaloezieën is terug te vinden in het gewicht van de zogenaamde lamellen. Niet alleen staan de lamellen bij houten jaloezieën er om bekend vrij dik te zijn, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze vrij zwaar zijn. Wil jij graag gebruik kunnen maken van houten jaloezieën in huis welke niet over dikke en zware lamellen beschikken? In dat geval kan kiezen voor bamboe een interessante keuze zijn. In ieder geval, voordat je overgaat tot het kopen van houten jaloezieën is het altijd de moeite waard om even grondig de voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen. Alleen zo kan je namelijk een mogelijke miskoop voorkomen.

Kijk voor houten jaloezieën op maat vandaag nog in de webshop van Doe Het Budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *