Hygiënisch bouwen in ziekenhuizen

De laatste maanden heeft de zorg veel op de voorgrond gestaan. Er stond een grote druk op de zorg, maar tegelijkertijd hebben we ook met z’n allen gezien hoe belangrijk de zorg is en dat het onmisbaar is. Wanneer je in een ziekenhuis komt dan zul je ook vaak hebben opgemerkt dat het een bijzondere bouw in het interieur heeft. Dat is niet voor niks en vrijwel alles wat met de bouw in een ziekenhuis te maken heeft wordt op een bewuste manier gedaan. Wij vertellen daar op deze pagina wat meer over. 

Hygiëne staat altijd voorop

In een ziekenhuis is het natuurlijk altijd belangrijk dat hygiëne voorop staat. Dat is niet alleen belangrijk met een virus dat we op dit moment kennen, maar is altijd ontzettend belangrijk. In een ziekenhuis komen namelijk tal van bacteriën dagelijks letterlijk over de vloer. Alles moet op een bewuste manier worden gebouwd, zodat alles ook zo makkelijk mogelijk is schoon te maken. Een materiaal waarmee daarom veel wordt gebouwd heet Solid Surface. Solid Surface is een kunststof dat gegoten kan worden en heeft daarnaast nog meer voordelen, maar de hygiëne is een van de belangrijkste voor ziekenhuizen om Solid Surface toe te passen

Duurzaam en wordt op maat geleverd

Door het materiaal te gieten is, is het op maat te leveren. Je kunt het dan ook op zeer veer verschillende manieren toepassen in is in verschillende soorten ruimten te gebruiken. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend duurzaam. Dat is belangrijk wanneer er maatwerk wordt geleverd, want je wilt dat het daarmee ook nog een lange tijd mee kan gaan. Zeker wanneer je iets legt om de functionele reden en met mindere waarde om de uitstraling van het interieur. Hoewel het ook veel wordt toegepast door interieurbouwers, ligt de focus bij ziekenhuizen meer op de functionele voordelen.

Solid Surface materiaal kan worden toegepast voor de vloeren in de ziekenhuizen, maar ook voor het sanitair, zoals waskommen. Doordat het als echt maatwerk geleverd kan worden is het dus op veel verschillende manieren toe te passen. Alles kan zo worden toegepast dat het exact past bij de betreffende zorginstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *