De voordelen van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw

Als je naar de voordelen van nieuwbouw kijkt ten opzichte van bestaande bouw, is sowieso de aanschafprijs een groot voordeel. Hoewel deze bij nieuwbouw hoger ligt dan bestaande bouw, staat deze wel vast bij nieuwbouw. Je hoeft dus geen onderhandelingen te voeren over de prijs en je weet dat je altijd een goede eerlijke prijs betaalt. Je weet daarnaast ook precies wat je krijgt. Bij een nieuwbouwhuis betaal je de echte waarde van het huis. Dit houdt dus in dat de prijs-kwaliteitverhouding klopt en de prijs dus eerlijk gevormd is. Daarnaast is een nieuwbouw huis natuurlijk ontwikkelt met het oog op de toekomst.

Beter energielabel

Bij huizen geldt net als voor andere producten een energielabel. Dit wordt aangegeven met de letters A tot en met G. A is daarbij heel zuinig en G is helemaal niet zuinig. Als je een nieuwbouwhuis koopt, start je al met een energielabel dat minimaal label A is. Dit betekent dus dat je een heel energiezuinig huis hebt. Dit helpt je bij het verlagen van de vaste kosten en kan je zo honderden euro’s schelen per maand. Bij bestaande bouw is het maar afwachten welk label het huis heeft en is de kans groter dat dit richting G gaat dan richting A. 

Minder onderhoudskosten

Qua onderhoud zal je ook minder kosten hebben met nieuwbouw dan met bestaande bouw. Doordat de meest nieuwe technieken en technologieën zijn gebruikt om je nieuwe huis te verwezenlijken, zal je hier de eerste paar jaar nog geen hoge onderhoudskosten voor krijgen. Bij bestaande bouw kan het zijn dat het huis een likje verf nodig heeft, of dat er bedrading of een dak aan vervanging toe is. Het kan ook zijn dat je de bestaande bouw (opnieuw) moet isoleren, terwijl dit bij nieuwbouw natuurlijk al gebeurd is. Niet alleen voor warmte en kou, maar ook om het geluid te dempen. 

Financieel voordeel

Een ander voordeel van nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw, is dat het financieel aantrekkelijker is. Wil je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning in het Groningse Leek hebben, voor alle projecten kun je op nieuwwonengroningen.nl kijken, dan kun je door voor nieuwbouw te gaan veel financieel voordeel van op doen. In het geval van nieuwbouw betaal je geen overdrachtsbelasting, heb je een overbruggingsgarantie of een terugkoopgarantie en zul je geen dubbele vaste lasten hebben tijdens de bouw van je huis. Ook taxatiekosten en makelaarskosten komen bij nieuwbouw te vervallen. Financieel kun je dus ook voordelen hebben met nieuwbouw ten opzichte van bestaande bouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *