Drie tips voor het verbouwen van je huis in Limburg

Er komt enorm veel bij kijken als je je huis gaat verbouwen. Natuurlijk is het afhankelijk van de omvang van je verbouwproject, maar je doet er goed aan om je voor te bereiden op wat komen gaat en een duidelijke planning te maken. In dit blog geven we je drie tips voor het verbouwen van je huis.

Zorg voor een goede planning

Wil je alleen kunststof kozijnen laten plaatsen? Of wil je je hele keuken renoveren? Is je dak toe aan vernieuwing of wil je een serre laten aanbouwen? Een verbouwing kost tijd en voorbereiding. Wil je je hele huis laten verbouwen? Denk dan eerst goed na over hoe je je huis wilt indelen. Waar moeten de lichtpunten komen? Wil je nieuwe vloeren laten plaatsen? Zijn er muren die doorgebroken moeten worden? 

Doe de grote klussen eerst

Begin altijd met de grote klussen, zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of de renovatie van de keuken. Je zult in de praktijk zien dat deze werkzaamheden altijd duurder uitpakken dan je in eerste instantie dacht. Hou daar dus rekening mee bij je begroting. Zijn de grote klussen gedaan, dan kun je beginnen met de kleinere klussen, zoals het plaatsen van kunststof kozijnen en schilderwerk. In een ideale situatie leg je eerst de vloeren voordat je begint met schilderen, maar in de praktijk is dit niet altijd mogelijk. Zorg in dat geval dat je afdekzeil in huis hebt. Zo voorkom je dat je mooie, nieuwe vloer onder de verf komt te zitten. 

Vraag meerdere offertes aan

Wil je de verbouwing laten uitbesteden? Vraag dan meerdere offertes aan. Vraag vooral ook naar de extra kosten die bovenop de totaalprijs kunnen komen. Je doet er goed aan om zo helder mogelijk te beschrijven wat er precies moet gebeuren. Geef ook aan wat de afmetingen zijn van de woning, wat voor type woning je hebt en van welke materiaalsoorten je gebruik wilt maken. Het is ook belangrijk dat duidelijk is wanneer de verbouwing plaats moet vinden. Voor welke datum wil je dat het project afgerond is? Wanneer dit duidelijk is kan de aannemer een nauwkeurige richtprijs geven. Als je bijvoorbeeld in Limburg kunststof kozijnen wilt laten plaatsen is het goed om te kijken naar lokale ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *