Plafondplaten in verschillende kleuren

Bij de afwerking van een plafond met gekleurde platen denkt het merendeel van de mensen aan wit voor in huis, en zwart voor in een bioscoop. Maar een plafond netjes afwerken met platen is meer als alleen maar een kleurtje. Een plafond afgewerkt met platen heeft veel voordelen.

Doordacht

Als een plafond er niet meer mooi uitziet, door bijvoorbeeld een oude lekkage op de bovenverdieping waardoor er schimmel is ontstaan, dan zal dat wel weg te werken zijn met een spanplafond maar je loopt dan veel voordelen mis. Zo kunnen platen de akoestiek ten goede komen. Platen isoleren, en dan niet alleen de warmte maar ook het geluid. Zo zou ik een hele lijst met voordelen kunnen opsommen.

Afwerking

Platen tegen het plafond zijn tot in de puntjes af te werken. Klassiek is een sierlijst rondom enkele decimeters van de muur. Beproefd is spotjes in het plafond. Nieuw is iets doen met de kleur. Platen in verschillende kleuren tegen het plafond kan dus in alle stijlen en tijdperken; van uiterst klassiek tot hypermodern. Stijlvol vind ik zelf een verlaagd plafond met een koof of te wel een plafond dat niet overal even hoog is. Achter zo’n verlaagd plafond zijn dan gelijk leidingen weg te werken. Daarbij zijn er meer mogelijkheden met de sfeerverlichting als dat enkele inbouw spotje. Echt uniek en stijlvol zullen verschillende kleuren zijn; dat het verlaagde plafond een andere kleur heeft dan het overige. Het is allemaal mogelijk met gekleurde systeemplafondplaten.

Talloos

Deze blog is tekort om alle mogelijkheden en voordelen op te sommen om een plafond af te werken met gekleurde plafondplaten. Wat ik wel weet is dat het soms lijkt of dat het plafond in een huis een soort van sluitstuk is. Dan kom ik bij mensen thuis, een prachtige tuin, de muren en de vloer zijn mooi afgewerkt, het huis is mooi ingericht, maar het plafond is dan vergeten. Terwijl met gekleurde plafondplaten het plafond zo mooi af te werken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *