UV-lijm en Epoxy voor het hechten van glas

Dat glas uit special zand geblazen wordt, weet je misschien niet. Maar dat glas een veel voorkomende en gemaakte stof is, daar zul je zeker van op de hoogte zijn. Voor de gezelligheid zullen we enkele items noemen die van glas gemaakt zijn. Denk bijvoorbeeld aan je spiegel aan de wand, je ramen en vensters, waardoor je wel dan niet kunt zien wat er buiten gaande is. Maar ook de oo zo populaire en charmante kraaltjes en steentjes van Swarovski zijn van glas gemaakt. Vaak raakt ons glas los of moeten we ons glas voor de sier ergens aan vast maken. Denk maar aan het decoreren met glassteentjes of glasdeeltjes. Of het bevestigen van een glazen spiegel aan de wand. Hier heb je absoluut glaslijm voor nodig.

Waarom glaslijm?

Glaslijm is speciaal vervaardigd om glazen objecten te bevestigen aan andere stoffen. Denk maar aan steen, cementboord, hout plastic, staal en noem maar op. Glaslijm dient daarom sterk te zijn en ervoor te zorgen dat het glas waterdicht gehecht wordt aan de andere stof. Zo wordt voorkomen dat het lostrekt. De lijm dient daarnaast een flexibele consistentie te hebben waardoor de kans op breken of barsten miniem blijft.

UV-lijm en Epoxy

Er zijn natuurlijk diverse merken lijm op de markt, waarvan men beweert dat die goed dienstdoen als glaslijm. Hiervan blijkt echter niet veel te zijn. Voor het lijmen van glas wordt speciale lijm vervaardigd of is in ieder geval aangegeven dat de lijm ook bestemd is voor glaswerk. Hier zijn daarom enkele voorbeelden gegeven.

– UV-lijm. Dit is speciale lijm waarmee onder andere plexiglas gelijmd wordt. Deze lijm droogt door middel van UV licht. Dit betekent dat het glaswerk in de zon geplaatst kan worden. Is er geen zon dan kun je die gerust onder een UV- lamp plaatsen zodat het glaswerk aan het drogen raakt.

– Epoxy. Dit bindmiddel is multi-inzetbaar een wordt ook toegepast bij het lijmen van glaswerken. Epoxy is een harssoort die tot stand komt doordat twee chemicali├źn gecombineerd worden waaruit een reactie ontstaat. Echter, is dit voor mens en dier veilig bevonden. Vanwege de transparante kleur van epoxy, kun je nauwelijks waarnemen dat er wat aan jouw glaswerk is vastgehecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *