Zo kies je de juiste loungeset

Bij een loungeset denk je misschien aan die lekkere zitplaatsen aan het strand of op het terras van een bar of restaurant. Maar loungesets kun je natuurlijk ook gewoon in je eigen tuin zetten! Dit is een hele goede investering als je van relaxen in de tuin houdt. Wel moet je dan natuurlijk weten waar je op moet letten als je er een aanschaft. Wil je ook zeker weten welke aspecten belangrijk zijn bij de aankoop van een loungeset? Lees dan snel verder, want wij geven hieronder een aantal tips die je flink op weg kunnen helpen.

Praktische zaken om rekening mee te houden

Het idee van een eigen loungeset klinkt als muziek in de oren, maar er zijn natuurlijk wel een aantal praktische zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk om de afmetingen van je tuin, terras of balkon te weten alvorens je op zoek gaat. Je nieuwe loungeset moet natuurlijk wel passen! En voor welk materiaal ga je? Je hebt de keuze uit kunststof, wat als voordeel heeft dat het goedkoop en makkelijk schoon te houden is. Het nadeel is wel dat het minder stevig blijft staan. Of wil je liever hout? Dit materiaal is zeer stevig en kan wel tegen een stootje, maar moet om de zoveel tijd wel geschuurd en gelakt worden.

Zitcomfort is ook heel belangrijk!

Zitcomfort is natuurlijk ook erg belangrijk. Daarnaast moet de loungeset ook een beetje leuk staan. Kies daarom voor een loungeset die er niet alleen mooi uitziet, maar ook de juiste zithoogte, eventuele armleuningen en fijne kussens heeft. Ga proefzitten als dit mogelijk is, zodat je zeker weet dat de loungeset comfortabel is. Een fraaie loungeset staat prachtig in de tuin, maar als hij totaal niet lekker zit, dan ga je er uiteindelijk toch bijna geen gebruik van maken en dat is uiteraard zonde.

Wat te doen qua onderhoud?

En dan het onderhoud: steek jij graag de handen uit de mouwen en vind je het niet erg om lekker in de tuin bezig te zijn? Of ben je liever lui dan moe en heb je het liefst zo min mogelijk onderhoudswerkzaamheden? In dat laatste geval kun je het beste kiezen voor een loungeset die je slechts met een vochtige doek hoeft af te nemen. Aluminium loungesets zijn dan een goed idee. Kies ook voor kussens van waterafstotend materiaal, want dan hoef je de stof niet meteen te wassen als er een paar regendruppels op vallen of wanneer iemand per ongeluk drinken morst. Wel moet je de kussens – ook al zijn ze van waterafstotend materiaal – opbergen als het echt hard begint te regenen. Of koop een beschermende regenhoes om de boel af te schermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *