Met deze stappen leg je zelf de mooiste graszoden

Als je van plan bent om je tuin te voorzien van mooie, nieuwe grasrollen is dit een goede keuze. Een tuin die stijlvol is en mooi om te zien is natuurlijk genieten in de zomer. Wanneer je grasrollen legt creëer je in een mum van tijd een mooie tuin die groen kleurt en waarvan je elke dag weer trots op kunt zijn. Als je niet goed weet hoe je moet beginnen met het aanleggen van de grasrollen, geen paniek. In deze blog wordt voor jouw alles stap voor stap uitgelegd hoe jij het mooiste resultaat bereikt met je grasrollen.

Stap 1: Zet je gazon af in de juiste maten

Welke stap je als eerste onderneemt is het afzetten van het gazon. Doe dit in de juiste maten. Zorg ervoor dat je precies weet waar jouw gazon moet komen. Vervolgens zet je op elke hoek paaltjes neer. Vervolgens span je tussen de palen touwtjes.

Stap 2: Bereken de oppervlakte

De tweede stap bestaat uit het berekenen van de oppervlakte. Zo weet je precies hoeveel graszoden er nodig zijn voor je gazon. Vermenigvuldig de lengte en de breedte van je gazon en zo bereken je het totale m2 aan benodigde grasrollen. Kijk goed na hoeveel m2 één grasrol is voor je over gaat op het aanschaffen van de rollen.

Stap 3: Spitten

De grond moet worden omgespit. Dit kun je het beste doen met een schep. Spit tot een diepte van 15 cm. Tijdens het omspitten verwijder je stenen, afval, onkruid en wortels van planten en bomen. Doe dit zeer grondig. Vervolgens geef je de grond een paar weken rust. Het enige wat je nog doet is onkruid weghalen die in de weken nog naar boven komt.

Stap 4: Maak de bovenlaag voedingsrijk

Als je wilt dat het gras later goed kan groeien is het belangrijk om de bovenste laag voedingsrijk te maken. Neem een hark en maak hiermee de bovenlaag los gemeten met enkele centimeters. Daarna pak je compost en/of potgrond en mix je dit door de bovenlaag. Trek na het mixen de bovenlaag mooi strak. Dit kun je doen met een lat of een waterpas. Doe dit net zolang tot heet oppervlakte mooi strak ligt.

Stap 5: Rollen op je gazon

Nu kunnen de grasrollen uitgerold worden. Zorg er wel goed voor dat de grond goed bevochtigd is zodat het beter hecht aan de ondergrond. Zorg ervoor dat je de rollen zo strak mogelijk tegen elkaar aan uitrolt.

Stap 6: Aandrukken van de grasrollen

Het is belangrijk dat je de rollen goed aandrukt nadat ze gelegd zijn. Dit doe je voor de graswortels. Op deze manier kunnen ze beter hechten. Je kunt ze aandrukken met je voeten. Maar je kunt ook een speciaal daarvoor gemaakte grasroller aanschaffen. Steef de grasranden af om zo het grasgazon ook aan de randen zo strak mogelijk te krijgen.

Stap 7: Besproeien

Als alles gedaan is kan je de grasrollen water gaan geven. Dit doe je twee weken lang elke dag. Op deze manier hecht het gras goed vast in de bodem. Bemest je gazon verder binnen vier weken en dit herhaal je elke twee weken. Na deze stappen is je gazon klaar en kun je er heerlijk van gaan genieten. Doorloop deze stappen goed en veel succes verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *