Gietvloeren: Een duurzame keuze voor jouw woning

De voordelen van gietvloeren? Die zijn eindeloos. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een gietvloer in de woning. Ook in de industriële sector wordt steeds vaker voor deze vloer gekozen. Desondanks zijn er nog veel huishoudens die eerder voor een van de bekende vloermogelijkheden gaan kijken. Specialisten adviseren echter steeds vaker voor een gietvloer. Een van de specialisten die jou hier ook goed in kan adviseren is G-Vloeren. Maar waarom zou je voor een gietvloer kiezen in tegenstelling tot laminaat of tegels? Lees snel verder en ontdek waar je allemaal aan kunt gaan denken bij de gietvloeren voor jouw woning. 

Stevigheid en waterdicht voor iedere ruimte 

Gietvloeren zijn stevig. Dit is een van de redenen waarom steeds meer mensen overstappen op deze vloer. Je kunt de vloer namelijk bijna niet beschadigen. Zelfs de zwaarste voorwerpen hierop laten vallen kan nog weinig schade aanbrengen. Dit maakt de vloer ook geschikt voor huishoudens met kleine kinderen en huisdieren. Daarbij kun je de vloer in vrijwel iedere ruimte plaatsen. In tegenstelling tot laminaat is deze vloer namelijk ook goed te plaatsen in een badkamer of keuken. De vloer is namelijk volledig waterdicht en eenvoudig te reinigen. Vloeistof of eten laten vallen geeft jou dus geen uren schoonmaak. 

Geen kleurverschillen of slijtage bij de vloer 

Gietvloeren zijn daarbij ook slijt- en kleurvast. UV-licht kan bijvoorbeeld al geen kleurverschillen opleveren. Bij laminaat of hout is dit juist weer wel het geval. Je zult kleurverschillen daarom altijd kunnen voorkomen. Daarbij is de vloer altijd slijtvast. Het maakt niet uit met welke schoenen je over de vloer loopt of hoeveel erop valt, jouw vloer blijft altijd in dezelfde staat. Hierdoor kan de vloer ook minimaal 20 jaar meegaan. Je hebt hierdoor altijd een duurzame oplossing tot jouw beschikking en hoeft niet snel opnieuw naar een kostenpost te gaan kijken als je een nieuwe vloer nodig hebt. 

Eenvoudig schoon te maken 

Het grootste gemak bij gietvloeren is de schoonmaak. De schoonmaak is iets waar niemand veel tijd aan kwijt wil zijn. Met een gietvloer is dit ook niet meer nodig. Deze vloeren kunnen namelijk gewoon gedweild worden met schoonmaakmiddelen. Je hoeft geen speciale middelen aan te schaffen om van voldoende hygiëne te zijn voorzien. Daarbij kunnen ongedierten ook geen kans krijgen. Er zijn namelijk geen naden waar ze tussen blijven zitten. Heb je bijvoorbeeld vlooien in huis, dan zijn deze veel eenvoudiger te verwijderen dan wanneer je een laminaatvloer hebt waar alles tussen de naden gaat zitten. 

Voldoende luxe voor iedere woning 

Gietvloeren geven daarbij ook een strakke en moderne uitstraling. Bij een modern interieur zal deze vloer daarom altijd tot zijn recht komen. Ook kan het nog een extra luxe geven bij andere interieurstijlen. Er is namelijk altijd een ruimtelijke sfeer geboden in huis wanneer je voor een gietvloer hebt gekozen. Daarbij is deze vloer ook relatief goedkoper dan andere vloeren. Dit merk je niet direct bij de aanschaf, maar wel op de langere termijn. Je hoeft immers niet snel meer naar een nieuwe vloer te gaan kijken. 

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *