Een offerte aanvragen om zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen zijn een alledaags verschijnsel geworden. Menig dak ligt er tegenwoordig vol mee. Niet zo gek ook aangezien eer flinke voordelen aan kunnen hangen voor je. Het is niet alleen beter voor het milieu, aangezien je minder gebruikt maakt van bijvoorbeeld gas, maar het kan op den duur ook nog eens veel geld schelen in je energierekening. Nu ben jij op zijn minst ge├»nteresseerd geraakt in het plaatsen van zonnepanelen. Dan doe je er goed aan om een, uiteraard vrijblijvende, offerte aan te vragen. 

Een offerte voor zonnepanelen, de eerste stap 

Een eerste optie is om online research te doen over zonnepalen. Op internet kun je natuurlijk al van alles vinden over de mogelijke kosten van het laten plaatsen van zonnepanelen. Veelal gaat het ook om vanaf prijzen en de totale kosten kunnen zeer uiteen lopen per aanbieder. Hierdoor heb je dus al een goed beeld van hoe de kosten er ongeveer uit zullen gaan zien. Zodra je een aanbieder hebt gevonden die je aanspreekt kun je een online offerte voor zonnepanelen aanvragen.

Om zeker te weten wat nu de uiteindelijke totaalkosten gaan zijn, dien je een offerte op te vragen. Met de offerte krijg je een zeer preciezer beeld van wat de werkzaamheden zijn. Let erop dat er vaak iemand van het bedrijf langs komt, wanneer je een offerte op laat maken. Deze persoon dient namelijk naar meerdere delen van het huis te kijken, om zeker te weten wat de kosten zijn. Via een invulformulier of de telefoon is dit vrijwel niet te doen. Zo kun je de serieuze van de minder serieuze zonnepanelenmonteurs van elkaar scheiden.

Wanneer een monteur langskomt zal deze onder andere kijken naar het dak van je huis, zowel de grote, als de ligging en de staat waarin deze verkeerd, als het stroom netwerk dat door het huis heen loopt. De zonnepanelen dienen namelijk via omvormers en andere technische hoogstandjes op het stroomnetwerk van het huis aangesloten te worden. Om dit in goede banen te leiden, moet de monteur weten waar ze precies mee te maken hebben. Anders lopen ze wellicht tijdens de installatie op problemen, wat dan weer voor onnodige vertraging kan zorgen.

Doe eerst een dakscan voor zonnepanelen

Mocht je nou niet direct een offerte willen aanvragen, dan is een slimme stap om eerst online een dakscan voor zonnepanelen uit te voeren. Op deze manier heb je een snel beeld of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat de mogelijk opbrengst van de zonnepanelen gaat zijn. Zo weet je van te voren beter of het de moeite is om een offerte aan te vragen en bespaar je de nodige moeite en kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *