Hoe kan ik mijn huis snel verkopen?

Heb je plannen om te verhuizen? Misschien heb je een andere baan gevonden of je gaat met iemand samenwonen. Nu moet je echter eerst nog je eigen huis verkopen. Wil je dat met of zonder makelaar doen? Natuurlijk wil je zo snel mogelijk een geschikte koper vinden. Het verkopen van een huis brengt toch stress en extra werk met zich mee. Uiteraard wil je het liefst een goede prijs voor je huis ontvangen. Maar hoe kun je je huis snel verkopen?

Kies een goede vraagprijs

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen? Dat is voor jou nu een hele dringende vraag? Kijk dan allereerst naar de vraagprijs. Natuurlijk wil je een eerlijke prijs ontvangen voor je huis, maar ga niet te hoog zitten. Dan schrik je eventuele kijkers en kopers af. Bedenk eens wat je zelf een goede prijs zou vinden voor het huis dat je verkoopt. Probeer hierbij zo objectief mogelijk te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar vergelijkbare huisen. Welke vraagprijzen noemen ze daar?

Een goede presentatie van je huis

Het is gelukt met de vraagprijs en de eerste kijkers willen een afspraak maken. Natuurlijk is jouw huis helemaal om door een ringetje te halen. Daar heb je al het mogelijke aan gedaan. Nee, dat doe je niet pas als de bezichtiging is afgesproken, maar al ruimschoots daarvoor. Ga je je huis verkopen, kijk dan eens kritisch rond. Is het een idee om een bepaalde muur even een verflaagje te geven? Zou het mooi zijn om een bepaalde kleur telkens terug te laten komen? Ruim alle overbodige spullen op, zodat de ruimte van je huis goed te zien is. Koop eventueel een aantal spullen die jouw huis net even iets aantrekkelijker maken. Bij een aantal winkelketens hoeft dat je zeker niet veel geld te kosten.

Bel een kijker even op

Hoe kan ik mijn huis snel verkopen? Natuurlijk ben je dolblij als er een bezichtiging plaatsvindt. Helaas is een kijker lang niet altijd een koper. Soms zie je tijdens de rondleiding al dat een kijker geen koper gaat worden. Het gebeurt echter ook regelmatig dat mensen veel interesse hebben, maar dat ze toch geen bod uitbrengen. Soms komen mensen twee keer kijken en daarna hoor je niks meer van ze. In dat geval kan het een goed idee zijn om ze even te bellen. Ze hebben absoluut interesse in jouw huis, want anders spraken ze geen tweede bezichtiging af. Misschien is er een klein dingetje waar ze tegenaan lopen. Ze twijfelen over bepaalde details. Het zou mooi zijn als jullie daar samen uit komen. Dan heb jij toch snel je huis verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *