Wat zijn de gemiddelde kosten van een schilder?

Het tarief van een schilder wordt aangegeven per uur, of per vierkante meter. In de praktijk is dat te weinig om in te schatten wat het kost om je woning of bedrijfspand op te laten knappen. Je zal voor een offerte moeten gaan, en dan weet je de prijs exact. Tot die tijd zit je slechts met een ruwe schatting van; wat zijn de gemiddelde kosten van een schilder in Teteringen? Hierin dan gelijk het advies, ga niet zomaar blindelings voor de goedkoopste.

Binnenwerk komt erg nauwkeurig

Het gezegde, onderhoud is behoud, is waar. Het is belangrijk dat houten kozijnen, ramen, en deuren geregeld een nieuwe laklaag krijgen om houtrot te voorkomen. Terwijl het binnenwerk niets met bescherming te maken heeft, binnen is het net dat kleurtje ter decoratie. Hieruit zou je kunnen concluderen, wat zijn de gemiddelde kosten van een schilder, de binnenschilder oftewel de winterschilder is goedkoper, maar het tegendeel is waar. Het werk binnen komt zeer nauwkeurig, de winterschilder is dan ook iemand die ver doorgeleerd heeft in het vak, de prijs per uur of per vierkante meter zal daardoor hoger zijn. Anderzijds gaat het binnenwerk lang mee. Hierdoor is het te overwegen om eens het trappenhuis, dat is een plek waar je lastig bij kunt, eens goed door een professionele binnenschilder in de latex te laten spuiten. Met enig geluk blijft dat zo vijftien jaar netjes.

Ga voor goede kwaliteit

In het voorbeeld van door een binnenschilder het trappenhuis in de latex te laten spuiten, ga dan voor de beste kwaliteit en niet voor de laagste prijs. Vraag dus naar referenties, en ga daar kijken. Dus dat plaatselijke schildersbedrijf wat in jouw buurt het gemeentehuis, bibliotheek, of woon/zorgcomplex in de latex heeft gespoten en het ziet er goed uit, ga daarmee in zee. Misschien is het bedrijf vijf euro per uur duurder dan een ander, maar omdat het lang mee moet gaan, speelt dat geen rol. Zoiets als een dakgoot kun je door een leerling laten doen, maar anders nooit voor goedkoop kiezen. Een ander probleem met goedkoop is dat er vaak materiaal van mindere kwaliteit wordt gebruikt, en dan ben je op termijn juist weer duurder uit. Er zijn dus veel factoren omtrent, wat zijn de gemiddelde kosten van een schilder? Is het binnen of buiten? Is het een beunhaas met goedkope verf van de bouwmarkt of een vakbekwaam persoon die enkel kwaliteit gebruikt? Bedenk dat laatste op termijn het voordeligste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *