Met deze tuinplanten maak je wat bijzonders van je tuin

Wil je deze zomer ook heerlijk kunnen genieten van jouw eigen tuin? Zeker nu we wellicht onze vakantie thuis moeten vieren, is het wel goed om te weten dat je wat bijzonders van je tuin kunt maken. Met bijzondere tuinplanten, kun je vaak al heel wat moois creƫren van je achtertuin. Wij zetten vijf verschillende soorten voor je op een rij, zodat jij een heerlijk vakantiegevoel in eigen tuin kunt ervaren.

Het mediterrane gevoel met de olijfboom

Een olijfboom brengt direct het vakantiegevoel naar je achtertuin. Deze boom houdt het hele jaar zijn blad vast. In het vroege voorjaar gaat de olijfboom bloeien en als de zomer warm is en lang aanhoudt, kan het zelfs zo zijn dat er vruchten aan de boom komen. De olijfboom heeft wel veel zon nodig, dus een zonnig plekje in de tuin is zeer gewenst. 

Een bijzondere twist met bamboe

Een andere tuinplant die je tuin wel heel bijzonder en exotisch maakt, is de bamboe. Een bamboe plant past in veel verschillende stijlen. Zo kun je hem prima gebruiken in een moderne tuin, maar ook een Japanse tuin wordt mooi aangekleed met bamboe. Er zijn verschillende soorten bamboe te koop, zodat je altijd wel een geschikte plant voor jouw tuin vindt.

Een rustgevende uitstraling met siergrassen

Ook zeer erg bijzonder zijn de siergrassen voor in de tuin.Bij siergras denk je vaak aan saai groen gras, maar dat is zeker niet zo. Siergrassen zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, soorten en maten en geeft je tuin een luxe en rustgevende uitstraling. Net als bij andere tuinplanten zijn er ook siergrassen te koop die in de zomer mooi bloeien in de meest prachtige kleuren. Zo wordt je tuin een mooi kleurrijk geheel.

Laat de Clematis je schutting verfraaien

Ook heel bijzonder is de Clematis. Dit is een populaire klimplant en komt vaak voor, maar heeft schitterende bloemen in veel verschillende kleuren en soorten. Deze klimplant is ideaal om je tuin mee af te werken. Die saaie houten schutting is verleden tijd en ook die lelijke grauwe muur wordt snel weggewerkt met deze plant. Zo maak je van je tuin een mooie volle tuin met prachtige begroeiing.  

Palmbomen voor een bijzonder geheel

Wil je echt het vakantiegevoel naar je tuin halen, dan mag de palm zeker niet ontbreken. Niet alle palmen zijn bestand tegen de kou in ons land. Het is dan ook verstandig dit even na te vragen bij de aankoop. Een palm geeft je direct het vakantiegevoel. Heerlijke warme zandstranden met mooie palmbomen. Dat wil je toch ook voor jouw tuin, zeker wanneer je jouw vakantie thuis moet vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *