Je huis aanpakken op een verantwoordelijke manier doe je zo!

Tegenwoordig zijn de huizen een hele hoop veranderd vergeleken vroeger. Er zijn veel meer eisen, maar ze zien er ook compleet anders uit. Tiny houses, duurzaamheid en isolatie zijn termen die niet meer weg te denken zijn uit het huidige woning assortiment. In deze blog gaan we een aantal trends bij langs die op dit moment spelen.

Gasloos bouwen

De aarde warmt steeds meer op, poolkappen smelten en het waterpeil stijgt. Allemaal tekenen van klimaatverandering die natuurlijk een reactie nodig hebben. Bijna 200 landen hebben in 2015 het verdrag van Parijs. In Nederland is het vanaf 2018 verplicht om gasloos te bouwen vanuit de overheid. In 2050 moet Nederland namelijk volledig energieneutraal te zijn. Dit betekent een verbanning van koken op gas, warmtepompen en dus gasloos bouwen.

Energieneutraal bouwen

De stap na gasloos bouwen is energieneutraal bouwen. Bij gasloos bouwen gaat het erom dat er geen gas meer gebruikt wordt. Bij energieneutraal bouwen gaat het erom dat je nul op de meter houdt. Oftewel, je wekt de energie op die je gebruikt. Dit staat natuurlijk in het teken van duurzaamheid en de toekomst. Er wordt vanuit de overheid veel geld gestopt in het verduurzamen van huizen. Het kan zo zijn dat de gemeente je kan helpen met energieneutraal bouwen. Kortom, energieneutraal bouwen is een win-win. Het scheelt je op lange termijn veel geld, maar ook veel CO2-uitstoot.

Renoveren kun je leren

Is je huis wat ouder en ben je van plan om daar nog een lange tijd te wonen? Dan kan je zelf gaan renoveren of je kan een bedrijf inschakelen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan renovatie van isolatie, cv-ketels of het aanschaffen van zonnepanelen. Je doet er niet alleen jezelf en de natuur een plezier mee, maar ook de volgende bewoners van het pand. Ook door regelmatig onderhoud kan het huis langer mee en heb je er nog een geruime periode plezier van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *