Boren in gewapend beton doe je zo

Het kan wel eens gebeuren dat je in beton moet boren. Dat is in het algemeen niet zo heel moeilijk met een degelijke boor. Maar wat nou als je in gewapend beton moet boren? Dat is dan meteen een ander verhaal en is niet zo makkelijk te doen met een normale degelijke boor want boren in gewapend beton is toch wel wat anders vergeleken met normaal beton. En dat heeft uiteraard een reden. Het is niet de bedoeling om in gewapend beton te boren, maar soms kan je niet anders en moet je toch een gat boren zonder dat het ten koste gaat van de constructie of sterkte van gewapend beton. 

Wat is gewapend beton 

Wellicht is het wel interessant om te weten wat gewapend beton is, voordat je erin gaat boren. Gewapend beton is niet gevaarlijk zoals de naam doet klinken. Gewapend beton is niet gewapend met materiaal dat tegen je kan werken of is niet levensgevaarlijk als je er in gaat boren. Gewapend beton is is een combinatie van beton en wapeningsstaal waarbij het beton drukkracht opneemt en de wapeningsstaal neemt de trekkracht op. Daardoor is gewapend beton ideaal in nieuwbouwhuizen, grote flat torens en wolkenkrabbers en worden ook vaak gebruikt als draagbalk omdat het enorme druk kan verdragen. En soms komt het wel eens voor dat je ook moet boren in gewapend beton om bijvoorbeeld elektriciteitskabels te bevestigen. 

Boren in gewapend beton 

Nu we weten wat gewapend beton is, of wellicht wist je dat al, is het tijd om te vertellen hoe je er het beste in kunt boren. Er zijn enkele mogelijkheden en verschillende instrumenten om in gewapend beton te boren, maar diamantboren zijn uitermate geschikt om in gewapend beton te boren, of in overige harde materialen zoals natuursteen. Diamantboren zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en merken. Kijk dus goed naar welk diamantboor je nodig hebt. Er zijn ook diamant gatzagen, voor als je een groter gat moet boren.

Een diamantboor maakt het eigenlijk kinderspel om in enorm harde materialen te boren waardoor je niet al te veel tijd of arbeid verliest in het boren en al snel weer door kan met de volgende klus. Door goed te investeren in je materiaal maak je het efficiënter en effectiever om een klus af te ronden. Je zou kunnen denken dat diamantboren enorm prijzig zijn. Diamantboren zijn inderdaad wel iets prijziger vergeleken met normale boren, maar klaren de klus ook in eenvoud. Tegenwoordig zijn diamantboren ook enorm scherp geprijsd waardoor het eigenlijk een gemis is om niet gebruik te maken van een diamantboor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *