3 handige tips bij het plaatsen van een schutting 

Een schutting biedt ongelooflijk veel voordelen. Hiermee kun je in één klap voor meer privacy in de tuin zorgen. Het is een slimme manier om het terrein te beveiligen, huisdieren in de tuin te houden en simpelweg van een mooie eyecatcher in de tuin te genieten. Ben jij ook al overstag en ga je binnenkort de uitdaging aan om zelf een schutting in de tuin te plaatsen? Dan kan dit best wel een beetje spannend zijn. Er komt immers veel bij kijken. Het plaatsen van een schutting gaat niet zomaar. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende drie handige tips bij het plaatsen van een schutting. 

  1. De juiste schutting kiezen 


Voordat de schutting geplaatst kan worden, is het uiteraard eerst van belang dat de juiste schutting gekozen wordt. Het aanbod kan echter nogal overweldigend zijn. Schuttingen zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Daarom is het belangrijk om je goed in te lezen. Als je weet welke schutting je wilt, ga je op zoek naar een leverancier die hierin gespecialiseerd is. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een hout beton schutting? Kies dan voor rvg-schuttingen.nl. Zij hebben een groot assortiment van hout beton schuttingen en weten hier dan ook alles over te vertellen. 

Is het de bedoeling dat de schutting jarenlang blijft staan en ben je voorlopig niet van plan om te verhuizen of de tuin opnieuw een make-over te geven? Laat je dan niet verleiden door zogenaamde spotprijzen. Goedkoop is bij schuttingen meestal ook duurkoop. Investeer liever iets meer geld in bijvoorbeeld hardhout beton schuttingen en geniet van een duurzame oplossing voor de toekomst, dan dat je voor goedkoop hout kiest en deze over enkele jaren alweer moet vervangen. 

  1. Ga in gesprek met de buren 


Het is wel netjes om alles in overleg met de buren te doen. Zeker als de schutting op de erfgrens wordt geplaatst. Als hier goed over gecommuniceerd wordt, is er meestal geen enkel probleem om de schutting te plaatsen. Doe je dit niet, dan kan dit juist wel gevolgen hebben. Sla deze stap dan ook zeker niet over. Wellicht zien zij het ook wel zitten om een nieuwe schutting te plaatsen en kunnen jullie dit zelfs samen doen. Dat scheelt ook nog eens flink in de kosten. 


Zijn de buren het niet eens met de plannen? Vraag dan bij het kadaster de gegevens op, zodat je precies weet waar de erfgrens zich bevindt. Als je hier iets vanaf gaat zitten, dan mag het plaatsen van de schutting niet tot problemen leiden. 

  1. Bereid de grond goed voor 

Een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om voordat je begint eerst de grond goed voor te bereiden. Het is afhankelijk van het type grond wat je nodig hebt om de palen stevig te kunnen plaatsen. Vraag hierbij eventueel advies aan de leverancier van de schutting, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier aanpakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *