Dit zijn de kenmerken van coniferen

Coniferen zijn in verschillende tuinen terug te vinden. Echter heeft nog lang niet iedereen deze planten, ook wel bomen genoemd, in de tuin staan. Dit terwijl er veel kenmerken te vinden zijn die jou grote voordelen op kunnen leveren. Als je jouw tuin wilt gaan verbouwen is het een goed idee om meer over de conifeer te lezen en te bepalen of deze ook in jouw nieuwe tuin goed tot zijn recht gaan komen. Onderstaande informatie zet daarom een aantal kenmerken op een rijtje, zodat je weet wat je kunt verwachten van soorten coniferen van Haag-Heg.nl.

Verschillende coniferen met andere kenmerken

Er zijn veel verschillende coniferen te vinden. Al deze soorten hebben andere kenmerken, maar er zijn er een aantal die overeenkomen. De meest voorkomende soort in Nederland is de haagconifeer. Deze komen in verschillende kleuren en groeien niet allemaal even snel. Wel worden ze altijd in het najaar of vroege voorjaar geplant. De heg zal uiteindelijk uitgroeien tot het raamwerk van jouw tuin en jou voorzien van veel privacy. Als de heg dichtgegroeid is, zal niemand naar binnen kunnen kijken. Dit is voor veel mensen een belangrijk aspect om te kunnen genieten van een ontspannen sfeer.

Andere kenmerken van deze haagplanten

De bladeren van coniferen hebben ook altijd heel andere vormen dan de bladeren van loofbomen. Ook zal een conifeer altijd veel sneller groeien dan andere haagplanten. Hierdoor kun je sneller van de privacy genieten en heb je in veel gevallen ook voldoende groen in de winter. Let er echter wel op dat ze op een niet al te natte bodem geplaatst worden, anders zal de groei verstoord worden. Je hebt daarnaast te maken met uiterlijke kenmerken. Zo dragen ze kegelvormige vruchten, waaronder ook de dennenappel valt. Je zult een conifeer daarom altijd kunnen herkennen tussen andere planten en bomen.

De afzonderlijke soorten met elkaar vergelijken

Uiteraard blijft het belangrijk om naar afzonderlijke kenmerken van soorten coniferen te kijken. De kleuren kunnen aanzienlijk van elkaar verschillen, sommige zijn voorzien van giftigere vruchten en je hebt verschillende hoogtes. Om de juiste keuze te maken moet je dus goed bekijken welke soorten er allemaal zijn en hoe deze van elkaar verschillen. Zet daarom altijd alle specificaties voor jezelf op een rijtje voordat je een aankoop doet. Daarna is het alleen nog een kwestie van de haag maken rondom jouw tuin en te genieten van de tuin die je gecreƫerd hebt.

Bron: Haag-heg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *