Vluchttrappen op maat laten maken

Als er een brand uitbreekt in een gebouw, is het belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk naar buiten kan komen. Vluchttrappen maken dit mogelijk. Vluchttrappen zijn trappen die speciaal ontworpen zijn om mensen snel en veilig naar buiten te laten komen in geval van nood. Vluchttrappen worden meestal gemaakt van staal of aluminium. Ze zijn stevig genoeg om tegen een stootje te kunnen en makkelijk genoeg om snel doorheen te lopen. Sommige vluchttrappen hebben ook een antisliplaag, zodat ze niet uitglijden wanneer er veel mensen naar beneden lopen.

Veiligheidsnormen vluchttrappen

Vluchttrappen moeten aan strenge veiligheidsnormen voldoen. Ze moeten bijvoorbeeld goed vastzitten aan het gebouw, zodat ze niet wegwaaien wanneer er harde wind is. Ook moet de trap goed verlichting hebben als het donker is. Bij bouwprojecten moeten de vluchttrappen voldoen aan het bouwbesluit.

Wat moet je weten voordat je een vluchttrap laat maken?

Alvorens een vluchttrap op maat te laten maken, dient er rekening gehouden te worden met diverse aandachtspunten. Vooreerst is het belangrijk om na te gaan of een vluchttrap wettelijk verplicht is. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld in bedrijven of openbare ruimtes, is dit namelijk het geval. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de beschikbare ruimte en de hoogteverschillen. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de vluchttrap én dat deze ook veilig kan worden gebruikt. Tot slot dient er ook rekening gehouden te worden met het budget. Een vluchttrap op maat laten maken kan namelijk duur zijn, zeker wanneer er speciale eisen worden gesteld.

Op maat gemaakt

Als je kiest voor een op maat gemaakte vluchttrap dan wordt er eerst een werktekening gemaakt die past binnen jouw bouwtekening. Een ontwerpen zal teken in BIM (Building information modelling). Daarmee passen de trappen perfect in de situatie. Uiteraard kun je de wensen bespreken met de ontwerpen die bij het ontwerpen van de trap hiermee rekening zal houden. Als de werktekening eenmaal klaar is, kan deze gepersonaliseerd worden middels een logo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *